Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ελλάδα αγάπη μου....φιλοξένησέ με.

Είχα κατά νου διαφορετική ανάρτηση για σήμερα...
Βλέποντας όμως αυτό το video οι σκέψεις άλλαξαν.

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ


Το νησί όπως λένε είναι όμορφο, καθαρό, ήσυχο


Οι άνθρωποι- καταστηματάρχες είναι φιλικοί, μιλούν αγγλικά, γερμανικά..και πολλές άλλες γλώσσες....

Όλα αυτά ισχύουν μόνο εάν πληρώνεις....αν είσαι ξένος και πληρώνεις..
Στα δικά σου μάτια, όλα φαντάζουν αγγελικά.


Σε μάτια άλλα όμως, που ανήκουν σε σώματα αδύναμα και σκελετωμένα από τις κακουχίες, σε ψυχές κουρασμένες και ανήμπορες να αντιδράσουν όντας αβέβαιες και φοβισμένες για το τι μέλει γενέσθαι, όλα τα παραπάνω φαντάζουν κόλαση.

Welcome to Greece






Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1269875

5 σχόλια:

Mpompistis είπε...

Πολύ δύσκολο το θέμα...

Όταν ο κάτοικος δεν θέλει τους μετανάστες, για να τον μεταπείσεις δεν ξέρω τι μπορεί να χρειάζεται. Εδώ δεν είναι ευαισθητοποιημένα παιδιά 20 χρονών, που η αντίληψή τους διαμορφώνεται τώρα, τον 50αρη θα πείσουμε ?...

Mpaountolino είπε...

Σίγουρα δύσκολο θέμα αλλά και σίγουρο επίσης ότι δεν περισσεύουν άνθρωποι.
Το αν θα πειστεί ο κόσμος να δει το θέμα έστω ανθρωπιστικά θα δείξει..πιθανόν όχι αλλά όταν προβάλλονται τέτοια βίντεο ή πέφτουν στην θάλασσα στην Κρήτη οι Μπαγκλαντεσιανοί ελπίζω ότι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη.

kaviros είπε...

ΧΑΛΟ!Το είδα και γω το βίντεο....και έφριξα... τί Αγαθονήσι τί Ταϊλάνδη...ετοιμαστείτε για Γερμανούς τουρίστες (κατά το Γερμανίδες τουρίστριες του Πανούση)

Ανώνυμος είπε...

Παίδες, μπορεί όντως να είναι δύσκολο το θέμα ναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις ώστε να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
Όταν έχεις τους καθεστωτικούς να σου πιπιλάνε τα αυτιά και να σου λένε ότι οι μετανάστες φταίνε για την ανεργία και για 1002 πράγματα σαφώς και είσαι δύσπιστος και όχι μόνο απέναντί τους.
Όταν μεγαλώνεις τα παιδιά σου γαλουχώντας τα με την ξενοφοβία και με την αίσθηση και την πεποίθηση της εθνικής- χρωματικής- γλωσσικής-φυλετικής ανωτερότητας τότε όλα φαντάζουν δύσκολα.. Τότε όντως το τοίχος είτε ορατό είτε αόρατο ορθώνεται.. Πρέπει λοιπόν να χτυπήσουμε στα θεμέλια του...

Διότι ο κόσμος αυτός έχει μνήμη χρυσόψαρου ξεχνά και συγχωρεί πολύ εύκολα..
Ξεχνά τις εποχές που ήταν εκείνοι μετανάστες και τα όσα έζησαν, συμπόνια και κατανόηση δε δείχνουν παρά σε κοινωνικά ανώτερους από εκείνους.

+ Έσω έτοιμοι για Γερμανούς τουρίστες!!

Καλημέρες!

sure-realism

raven είπε...

Andrea μπορεί να μην μένουν αδιάφοροι αλλά δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό. Το να πεις "Α!τους καημένους" και μετά να τους βρίσκεις στο δρόμο και να μην γυρνάς το κεφάλι να δεις έστω την εξαθλίωση δεν κάνει τη διαφορά. Ενημέρωση και δράση.