Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Μικρές Αγγελίες... Μεγάλες φαντασίες...

Ξυπνάω που λέτε αγαπημένοι, σύναυγα...καθότι έπρεπε να δηλώσω το καρτοκινητό.. Την τύχη μου μέσα...H ουρά, αρχή είχε τέλος όχι, ή μπορεί και το ανάποδο,δεν ξέρω...Όσο για το φακέλωμα και την καταπάτηση προσωπικών δεδομένων που πλέον θα γίνεται με περισή άνεση και ελευθερία ούτε λόγος.. Γαμώ την κοινωνία σας, έχετε χάρη που υπάρχει ανάγκη..

Περιμένοντας στην ατελείωτη ουρά (καλά να πάθω και εγώ βέβαια.. άθάνατη ελληνική αναβλητικότητα... ) είπα να διαβάσω μια επαρχιακή φυλλάδα που βρήκα τυχαία λίγο πιο δίπλα.

Τα γνωστά.... τοπικά νέα με ακαταμάχητες κομματικές μπαρούφες και πληθώρα από λογίδρια κομματόσκυλων με αφορμή τον Καλλικράτη.. Κινήσεις ενεργών πολιτών που βρωμάνε μπατσοκ και ξύριζα από χιλιόμετρα.. και άλλα τέτοια όμορφα..

Ε...αφού έριξα τη ματία μου..(ε, το έκανα αυτό, μαλακία μου) είπα να το ρίξω στις Μικρές Αγγελίες..

Πωλητήρια σπιτίων, αυτοκινήτων, οικοπέδων, λιοφύτων και φυσικά σκυλίων...και γατιών.. σε κάμποσο καιρό από τώρα θα πουλάμε και τα δόντια μας για να τα βγάλουμε πέρα.

Πάρακάτω τώρα στα ενοικιαστήρια... Βρήκα την τέλεια και μοναδική αγγελία.. Σας την παραθέτω επακριβώς...

- Επιπλωμένη γκαρσονίερα,μικρης πολυκατοικίας, ενοικιάζεται στο Ηράκλειο, διαμένουν ήδη παίδια ΑΡΙΣΤΩΝ οικογενειών της Χπόλης...η πολυκατοικία διαθέτει και γκαραζ. Τηλ.69.........

Το συμπέρασμα ένα... Ούτε σπίτι δε νοικιάζεις πλέον αν δεν είσαι γόνος αρίστης οικογενείας..

Ξέρετε από αυτές που ο Μπαμπάς και η Μαμά είναι επιστήμονες.. συνήθως γιατροί,δικηγόροι, δάσκαλοι, καθηγητές, ή που έχουν κάποια εξουσία στην τοπική κοινωνία ή διαθέτουν τεράστιες ποσότητες αθάνατων φράγκων.Οικογένειες που ποτέ δεν έχουν προβλήματα.. και που δεν έχουν στο ιστορικό τους ούτε ένα πτεσματάκι..
Ξέρετε τώρα εσείς..Από αυτές που συνεχώς καλύπτονται.. από αυτές τις οικόγένεις με κρυφές διπλές ζωές, με την ενδοοικογενειακή βία που ποτέ δε βγαίνει στο φως, καθώς προτειμούν να πεθάνουν από το να βγει κάτι τέτοια στη φόρα γιατί τι θα πει ο κόμσος.. Με παιδία καταπιεσμένα και στερημέρνα όσο δεν πάει, φυλακισμένα στο ίδιο τους το σπίτι.
Από τις οικογένειες αυτές που ασφυκτιούν στα δεσμά του καθωσπρεπισμού και του μικροαστισμού και πνίγουν τα παιδία τους στο ίδιο βούρκο.
Από αυτές που ζουν για ένα image και μόνο..Που η ζωή υπάρχει για να υπάρχει και κάνουν παιδία για να εξυπηρετούν την ματαιοδοξία τους και όχι γιατί έχουν να τους δώσουν αγάπη. Σικέ οικογένειες και ζωές.

Δηλαδή ή θα μεγαλώσεις σε μια τέτοια φανταστικη εξωτερικα και σάπια εσωτερικά οικογένεια, ή στο δρόμο αφου δε θα σου νοικιάζουν το σπιτακι τους...

Ευκολάκι...

Παίδες..
Ραντεβου στην επόμενη ανάρτηση, στην οποία θα μιλάω με φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Chaio

4 σχόλια:

Papatragos είπε...

Σικέ ζωές ούτως ή άλλως αγαπητή, την επιβίωση κυνηγάνε.
(αν και ψιλοδιαφωνώ για τα κριτήρια της εξουσίας στην κοινωνία, άλλη συζήτηση).

Τέλος πάντων, καλώς βρεθήκαμε, και πάω να δηλώσω το κινητό μου :)))

surerealism είπε...

Μάλλον δεν ήμουν αρκετά συγκεκριμένη. Δεν αναφέρω πουθενά για τα κριτήρια της εξουσίας στην κοινωνία. Μιλώ για τις άριστες οικογένειες και ποιά κριτήρια πρέπει να έχει μια τέτοια.. Αν εννοείς κάτι άλλο, μπορούμε να το συζητήσουμε.. Πάντα έχω δίαθεση για τέτοιου είδους συζητήσεις! Ως τότε τρέχα... οι Γερμανοί και οι Οτέδες πρέπει να φέρουν το έργο τους εις πέρας!!!!!!!!

Papatragos είπε...

Εσύ δίκιο, εγώ άδικο.Ουγκ.
Μάλλον λάθος φράση το "κριτήρια εξουσίας".

Αυτό που βασικά ήθελα να πω, είναι ότι νομίζω πως οι επαρχιακές κοινωνίες έχουν ξεπεράσει το γιατρός,παπάς,δάσκαλος,αστυφύλακας σε σχέση με το άριστες οικογένειες.

Ειδικά ο δικηγόρος και ο εκπαιδευτικός έχουν το όποιο "κύρος" έχει η παν/κή μόρφωσή τους και σταματάει εκεί, καθώς πλέον αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η οικονομική κατάσταση και η εξουσία που έχεις...

Κι επίσης στην επαρχία, σχεδόν τίποτα δε μένει κρυφό, το τρώνε το κουτσομπολιό και το θαψιματάκι τους οι "άριστες" οικογένειες, κι ας τους φέρονται με το γάντι και κάνουν επικύψεις μπροστά τους.

Και όλη την κατά πρόσωπο μουγκαμάρα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες αυτές τη μετέφρασα ως κριτήρια εξουσίας, γιατί αν δε φοβάσαι τον άλλο, δεν υπάρχει λόγος να μην τα χώνεις και μπροστά του...

Εκτός από το image που είναι γενικό θέμα και ζήτημα...αυτό το γαμημένο "τι θα πει ο κόσμος" και "να τα έχουμε με όλους καλά".

sure-realism είπε...

Φοβάσαι να τα χώσεις σε έναν δάσκαλο γιατί ίσως να κάνει αυτός αύριο μάθημα στο παιδί σου.. Φοβάσαι να τα χώσεις σε έναν δικηγόρο, γιατί που ξέρεις μπορεί να τον έχεις ανάγκη αύριο μεθαύριο, το ίδιο και για τον γιατρό... Καλά όσο για τους παπάδες παπατράγε ούτε λόγος!!!Εσύ φαντάζομαι θα ξέρεις καλά! :-)) Επίσης οι πλούσιοι και οι τοπικοί κρατούντες θα διορίσουν το καμάρι σου σε καλή δουλεία...Αν με τους αστυφύλακες τα έχουν καλά θα έχουν και ένα κονέ να τους σβήνει τις κλίσεις..
Τέτοιες αντιλήψεις και φοβίες ακόμα συναντάμε σε κλείστες κοινωνίες..

Όσο για το κουτσομπολίο και το θάψιμο έχεις δίκιο... κουβέντες γίνονται αλλά όχι καταπρόσωπο..