Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αναβολή του διημέρου αυτοοργανωμένης έκφρασης και κάλεσμα σε συνέλευση για ενημέρωση και σχεδιασμό επόμενων κινήσεων

Επιλέξαμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που ανακοινώσαμε: Ένα διήμερο αυτοοργανωμένης έκφρασης, όχι μόνο κατ' όνομα, αλλά και κατ' ουσίαν.

Διαλέξαμε ως χώρο της εκδήλωσης τη σχολή Καλών Τεχνών. Θεωρήσαμε σκόπιμο να έρθουμε σ΄επαφή με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται μέσα στη σχολή. 10 περίπου μέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης,συναντηθήκαμε με ομάδα φοιτητών που διαχειρίζεται το λεγόμενο΄ξύλινο στέκι ΑΣΚΤ'.Οι φοιτητές αυτοί μας είπαν ότι δεν έχουν σχετική δικαιοδοσία και ότι θα πρέπει να υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου για να κάνουμε την εκδήλωση και μας παρέπεμψαν στον Πρύτανη.

Αποφασίσαμε να μη ζητήσουμε πρυτανική άδεια και να κινηθούμε αντιθεσμικά και σε αυτοοργανωμένα πλαίσια. Κολλήσαμε 1000 αφίσες στην πόλη και ενημερώσαμε τον Πρύτανη ότι θα κάνουμε την εκδήλωση. Στη συνέχεια, με απόφαση έκτακτης Συγκλήτου ουσιαστικά απαγορεύτηκε η εκδήλωση και ενημερώθηκε η ΓΑΔΑ με σχετικό ειδοποιητικό σημείωμα, ώστε ο χώρος "να παρακολουθείται διακριτικά" από την αστυνομία. Τις επόμενες μέρες, 2 ανακοινώσεις εμφανίστηκαν: Μία εκ μέρους της τροχαίας που απαγόρευε τη στάθμευση έξω από τη σχολή και μία εκ μέρους της Πρυτανείας που απαγόρευε την είσοδο οποιουδήποτε οχήματος μέσα στη σχολή.

Παρόλα αυτά, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση του διημέρου κι έτσι την Παρασκευή 24/9, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον Πρύτανη, τον Αντιπρύτανη και άλλα μέλη της Συγκλήτου οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επιπλέον πίεση εις βάρος μας ώστε να ματαιωθεί η εκδήλωση. Από τη μια,κλείδωσαν τα εργαστήρια -χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος- αποκλείοντας την πρόσβαση των φοιτητών στις εργασίες τους. Από την άλλη ο Πρύτανης αυτοπροσώπως
"ενημέρωσε" τους ανθρώπους που θα μας παρείχαν τον ηχητικό και τεχνικό εξοπλισμό ότι η είσοδός τους στη σχολή συνιστά κακουργηματική πράξη,αφήνοντας υποννοούμενα για τυχόν ποινική δίωξή τους, ενδεχόμενο στο οποίο δεν θέλαμε να εκθέσουμε τους εργαζόμενους ακόμα και αν αποτελούσε μια απλή μπλόφα του Πρύτανη.

Επίσης μας εξέπληξε αρνητικά η τοποθέτηση της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων φοιτητών (20 άτομα), οι οποίοι, αντί να σταθούν απέναντι στον παράλογο αυταρχισμό της Πρυτανικής Αρχής, συντάχθηκαν είτε έμμεσα είτε άμεσα με την απαγόρευση.

Από την πλευρά μας απόφασισαμε να αναβάλουμε το διήμερο, εφόσον ήταν πρακτικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί ένα μέγαλο μέρος του που ήταν οι συναυλίες.

Απέναντι στο χαρακτηρισμό από την πλευρά του Πρύτανη της παρουσίας μας στο χώρο σαν "καταπάτηση του ασύλου", εμείς έχουμε να αντιτείνουμε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ότι οι πανεπιστημιακοί χώροι είναι και ανοιχτοί χώροι πολιτικής και κοινωνικής έκφρασης.

Καλούμε σε συζήτηση για εκτενέστερη ενημέρωση και σχεδιασμό επόμενων κινήσεων από κοινού με κάθε ενδιαφερόμενο.
Σκοπός μας είναι να πραγματοποιήσουμε το διήμερο το συντομότερο δυνατό στη βάση των επιλογών που έχουμε κάνει εξαρχής.


Αυτοοργανωμένοι Ήχοι, οι μπάντες και σύντροφοι-συντρόφισσες

Δεν υπάρχουν σχόλια: